تبلیغات
تور اروپا|قیمت تورهای اروپا 96|تور ایتالیا|تور فرانسه|تور یونان|88805252 - غذا و آشپزی ایتالیا پنیر پاستا پیتزا

غذا و آشپزی ایتالیا پنیر پاستا پیتزا

جمعه 22 خرداد 1394 09:23 ق.ظنویسنده : تور

 

ویژگی های آشپزی ایتالیایی

در ایتالیا همانند ایران, انواع غذاهای با توجه به تنوع مناطق کمی با هم فرق می کند. هر منطقه, از فرآورده های محلی در برنامه ی غذایی خود استفاده می کنند. نظیر مصرف بیشتر برنج, جبوبات, ذرت, مواد لبنی, گوشت و مرغ در شمال ایتالیا, زیتون در مناطق گرم, مرکبات, گوجه فرنگی و فرآورده های دریایی (انواع ماهی و میوه دریایی) در جنوب, حتی پستا که مورد مصرف عموم مردم ایتالیا است با روش های گوناگون پخت می شود.

روغن زیتون در مناطق جنوبی, و کره در مناطق شمالی مورد مصرف قرار می گیرد. نان باگت ایتالیایی معمولا به طور ساده (بدون کره) استفاده می شود. ایتالیایی ها مبتکر دو نوع قهوه به نام های اکسپرسو  (Expresso) و کاپوچینو (Cappuccino)  در جهان هستند. در آشپزی ایتالیایی دو عامل بسیار مهم قابل ملاحظه است: نخست استفاده از مواد غذایی تازه و دیگر آسانی روش های پخت و پز, به طوری که در مدتی اندک آماده شوند. به این ترتیب عطر, طعم و رنگ غذای ایتالیایی استثنایی, و دلیل آن استفاده فراوان از پیاز, سیر, چهار ادویه (میخک, دارچین, فلفل سیاه و سفید,  جوز), فلفل قرمز و یا سبز است. نان به همراه اکثر غذاها مصرف می شود. برخی مواد دیگر که در تهیه ی غذای ایتالیایی به کار می رود, عبارت است از:

-        پنیر:  بیش از 400 نوع پنیر در ایتالیا تهیه می شود؛ معروف ترین پنیر موزارلا (Mozzarella), پنیر سنتی ایتالیا است که از شیر گاومیش و یا گاو تهیه می شود. این پنیر سفید, نرم و کشدار بوده و در تهیه ی پیتزا کاربرد دارد. پنیر پارامیزان (Parmesan), پنیری سفید است که در پستا و سا سوپ استفاده می شود, و سابقه ی تهیه آن به هفتصد سال قبل باز می گردد. برای تهیه ی یک کیلوگرم از این پنیر, به 16 کیلوگرم شیر و دو سال باز آوری نیاز است.

-        زیتون: از دوران باستان , روغن زیتون در ایتالیا (به ویژه مناطق جنوبی کشور) مصرف می شده است. در جنوب ایتالیا, ده ها نوع زیتون به عمل می آید که از نظر اندازه, طعم, رنگ, و ... با هم متفاوت هستند. در حال حاضر بیشترین زیتون جهان در ایتالیا تولید می شود.

از غذاها و دسرهای معروف ایتالیایی می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

-        بستنی:  با این که چینی ها نخستین تهیه کننده های بستنی جهان محسوب می شوند, ولی ایتالیایی ها دستور تهیه ی آن را کامل کرده و سبب عمومیت یافتن مصرف آن در جهان شدند. مسلمان ها نیز در قرون وسطی, طرز تهیه ی نوعی بستنی را که از ایرانی ها آموخته بودند (نوعی پالوده و یا بستنی میوه ای که از آب میوه و یا شربت یخ تهیه می شد.) با ایتالیا آوردند, و ایتالیایی ها نیز از این روش ها برای تهیه ی انواع بستنی به خوبی بهره بردند. در حال حاضر ایتالیا بهترین و معروف ترین تولید کننده ی بستنی جهان به شمار می آید.

-        پاستا: به نظر می رسد طرز پخت اولیه ی پستا توسط مارکوپولو از چین به ایتالیا آورده, سپس در ایتالیا بومی شده است. پستا دارای انواع گوناگون ماکارونی, اسپاگتی, ورمیشل و ... است و از آرد گندمی که از منطقه پوگیلا (Puglia) در جنوب شرقی ایتالیا به دست می آید, همراه با آب تهیه می شود. امروزه بیش از صد نوع پستا در اندازه های گوناگون, و چند رنگ طبیعی به صورت خشک و یا تازه وجود دارد. پستا با سس های مختلفی از جمله سسهای مخلوط گوجه فرنگی با تکه های کوچک گوشت گوساله, خوک یا پرندگان و یا سس هایی شامل ماهی و قارچ, سرو می شود ماکارونی نیز از انواع پستا به شمار می رود.

-        پیتزا: غذای معروف دیگر ایتالیا, پیتزا است که در نواحی مختلف با شیوه هایی بسیار متنوع پخته می شود. در زمان رومی های قدیم, پیتزا به عنوان صبحانه مورد مصرف قرار می گرفته است. مردم ناپل, نوعی از آن را که ناپولیتن (Napolitan) می نامیدند نیز ابداع کردند. در پخت پیتزا از فرآورده های محلی نظیر گوجه فرنگی و پنیر استفاده می شده است. به نظر می رسد نان پیتزا برای نخستین بار از ایران و کشورهای خاورمیانه و ترکیه (که چنین نانی را مورد مصرف خود قرار می دادند.) وارد این کشور شده باشد. پس از جنگ جهانی دوم, سربازان آمریکایی به آن تنوع داده و آن را به انواع  روش ها و گونه هایی که امروزه در جهان پخت می شود, درآوردند. ایتالیایی ها به ندرت پیتزا را در منزل تهیه, و سعی می کنند آن را از بیرون خریداری کنند.


آخرین ویرایش: - -

 
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر